Terugblik

Hier treft u alle events en milestones die zijn geweest en bereikt

vrijdag 19 augustus 2016

De tweede fase van de demonstratie is een full-scale test van de geïntegreerde technieken. Een weg van 1 kilometer wordt aangelegd op basis van de duurzame technieken die zijn geïntegreerd in het project. Tijdens de full-scale test worden de sociaal-economische effecten van de demonstratie gemonitord. Het centrum van deze activiteiten wordt een informatiecentrum, dat wordt gebouwd in de buurt van de full scale demonstratie site en op gezette tijden wordt opengesteld voor geïnteresserden.

donderdag 22 oktober 2015

De eerste stap in de daadwerkelijke demonstratie van de geïntegreerde duurzame asfalt- en wegenbouwtechnieken is een semi full-scale test op een proefvak. Verschillende tests worden uitgevoerd om de kwaliteit van het materiaal, verwerkbaarheid van de mix, mix samenstelling, curingtime, geluidsemissie etc. te meten.  Op basis van de testresultaten worden indien nodig aanpassingen gemaakt op de mix van het ontwerp, de productietechnieken etc. Tijdens de uitvoering van de semi full-scale test zal een strakke monitoring van de resultaten plaatsvinden.

dinsdag 20 oktober 2015

Utrecht, 22 oktober 2015 - BAM is er in geslaagd op industriële schaal ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton) te produceren dat voor 93 procent bestaat uit teruggewonnen grondstoffen. In vergelijking tot huidige percentages hergebruik in ZOAB, die 0% tot 30% bedragen, betekent dit een doorbraak in de productie van duurzaam asfalt. De succesvolle test met circa 60 ton ZOAB heeft donderdag 22 oktober plaatsgevonden op het terrein van de Brabantse Asfalt Centrale in Helmond. BAM heeft deze vernieuwende productiemethode ontwikkeld in het kader van het Europese Life+ demonstratieproject LE2AP.

van woensdag 18 juni 2014 - 10:00 tot donderdag 19 juni 2014 - 17:00

Op 18 en 19 juni zijn de CROW Infradagen 2014 in Hotel en Congrescentrum Papendal. Dit tweejaarlijkse evenement bestaat uit een aantal thema’s die gevuld zijn met korte presentaties (papers). De papers gaan over ontwikkelingen, mogelijkheden en kansen op het gebied van infrastructuur en wegenbouw in Nederland. Ook BAM Wegen heeft een paper aangeleverd. Wilt u in één keer bijgepraat zijn over wat er in Nederland speelt? Dan zijn deze dagen een ‘must’ om te bezoeken.

woensdag 12 maart 2014

Duurzaamheid 2014 is hét event voor duurzaam MKB. Dit is het eerste event voor puur concrete oplossingen om duurzaam te ondernemen. De dag is rijk gevuld met inspirerende seminars door prominente sprekers. Zij spelen in op diverse actuele duurzame thema's. Op woensdag 12 maart 2014 is deze beurs te bezoeken in het mooie Taets, Art & Event Park te Zaanstad.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mansveld opent de beurs om 10:00.
 

van woensdag 1 januari 2014 tot vrijdag 1 januari 2016

De duurzame asfalt technieken worden geïmplementeerd in het asfaltproductieproces op industriële schaal.

woensdag 30 oktober 2013 - van 13:00 tot 17:00

De bijeenkomst staat in het teken van ervaringen met asfalt dat een geluidsreductie heeft van 6 dB of meer. De provincie zoekt daarbij naar innovaties die de levensduur van dit type asfalt kan verlengen.

Bedrijven en instanties met duurzame en innovatieve producten gerelateerd aan wegaanleg en -onderhoud zijn van harte uitgenodigd tot het bijwonen van of het geven van een korte presentatie op deze dag.

Rien Huurman, Research & Development manager BAM Wegen, verzorgt deze dag een presentatie over LE2AP, de introductie.

maandag 23 september 2013 - van 12:00 tot 12:01

De officiële website van LE2AP wordt gelanceerd.

donderdag 19 september 2013 - van 15:00 tot 18:00

BAM Wegen heeft donderdag 19 september het startsein gegeven voor het demonstratieproject LE2AP (Low Energy and Emission Asphalt Pavements). 

van maandag 1 juli 2013 - 11:21 tot woensdag 1 juli 2015 - 11:21

Het doel van deze actie is om de technieken van droog frezen en scheiden verder te ontwikkelen voor implementatie op industriële schaal. Met het teruggewonnen asfalt kunnen we een nieuw koud asfaltmengsel (80°C) produceren dat ten minste 80% gerecycled asfalt bevat.

van dinsdag 1 januari 2013 tot vrijdag 1 januari 2016

Op basis van de resultaten van eerdere acties wordt volledige controle verkregen over de eigenschappen van teruggewonnen materialen. Dit maakt het mogelijk om een schatting te maken van de hoeveelheid en kwaliteit van (nieuwe) materialen die moeten worden toegevoegd aan de teruggewonnen materialen om een basismengsel te produceren voor een nieuw en duurzaam asfalt (-7dB, 80 ° C, 80% RA).