Hoogste score circulair ondernemen voor BAM

18 februari 2016 09:38
BAM nummer 1 circulair ondernemen
(Bron: Duurzaam Ondernemen) Bouwbedrijf BAM komt als beste uit de bus op het gebied van circulair ondernemen. Dat is de uitkomst van het vergelijkend onderzoek door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onder 52 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven naar hergebruik en afvalvermindering.
De VBDO is vooral positief over de innovaties die BAM heeft gedaan. Een voorbeeld daarvan is het ‘Laag Energie Asfalt Beton’, met lagere productietemperatuur dan conventioneel asfalt. Dit levert een CO2-reductie van 30 procent op en vermindert het energieverbruik met 30 tot 40 procent.
Daarnaast steekt het bouwbedrijf veel energie in overleg met opdrachtgevers, partners en leveranciers over de recyclebaarheid van bouwmaterialen en -constructies. Ook tijdens het bouwproces wordt gelet op duurzaamheid.
 
De bronnen waarop de VBDO haar onderzoek baseert zijn duurzaamheidsverslagen van 52 beursgenoteerde bedrijven. In het duurzaamheidsverslag van BAM Groep zijn hierin specifiek de ontwikkelingen van LE2AP benadrukt.